Artikkelit

Esittelyssä uusi hallituksen jäsen, Sara Mäki-Kala

Sara Mäki-Kala, Projektiammattilaiset ry:n hallituksen uusi jäsen, on henkilöstöjohtamisen ja viestinnän ammattilainen, joka työskentelee tällä hetkellä henkilöstöjohtajana Oral Hammaslääkärit Oy:n palveluksessa. Tutustutaan uuteen hallituksen jäseneen hänen omin sanoin.

Olen dynaaminen henkilöstöjohtamisen sekä viestinnän ammattilainen. Työskentelytapani on liiketoimintalähtöinen, tuloshakuinen ja samalla ihmiset huomioiva. Olen työskennellyt henkilöstöjohtamisen työtehtävissä reilut 21 vuotta yksityisellä sektorilla rakennusteollisuudessa sekä eri palvelualojen organisaatioissa. Kokemusta on myös liiketoiminnassa aluejohtajan roolissa. 


Olen johtanut useita organisaatioiden strategisia projekteja sekä omistaja- että johtoryhmätasoilla. Projektit ovat olleet toimintaa sekä prosesseja uudistavia hankkeita, että erilaisia tietojärjestelmähankkeita. Projektien avulla on kehitetty yhtiön tuloksekasta ja laadukasta toimintaa ihmiset toiminnan keskiössä. Olen kokenut, että projekteissa on aina mahdollisuus oppia toisilta ja jakaa samalla omaa osaamista. Tämä on todella innostavaa! Oman osaamiseni kehittäminen on ollut minulle aina tärkeää. Tuoreimpana ovat suorittamani AGILE HR sertifikaatti sekä AmO ammatillisen opettajan pedagoginen pätevyys. 


Työurani aikana olen saanut vahvaa kokemusta hallitustyöskentelystä niin erilaisista luottamustehtävistä ja yhdistyksistä kuin työnantajaliiton hallituksessa ja työmarkkinavaliokunnissa. Vuosina 2018–2021 toimin henkilöstöjohtamisen asiantuntijaverkosto HENRY ry:n hallituksen puheenjohtajana ja sitä ennen yhdistyksen hallituksen jäsenenä vuosina 2015–2017. Opin valtavan paljon yhdistystoiminnasta, jäsenistön merkityksestä, vahvan verkoston tärkeydestä ja tarkasta taloudenpidosta. Toimikausieni aikana yhdistyksen jäsenmäärä kasvoi merkittävästi ja sen talous saatiin vahvalle pohjalle. 


Sain olla mukana jo elokuussa PRY:n hallituksen strategiatyöpajassa jäsenistön yhtenä edustajana. Olen vakuuttunut siitä, että PRY haluaa todella kuunnella ja käydä aktiivista dialogia jäsenistön kanssa ja haluaa tulevaisuudessakin rakentaa vahvaa osaajien verkostoa, jotta yhteiskunnallinen vaikuttaminen entisestään vahvistuu. Uskon, että tuon tähän tekemiseen myös uutta osaamista. Nautin vuorovaikutuksesta ihmisten kanssa ja tiimipelaajana toivon, että yhteistyötaitoni edistävät PRY:n hallituksen, jäsenistön ja toimiston välistä yhteistyötä. Viedään yhdessä eteenpäin projektiosaamisen vahvaa kehittämistä! 


Sara Mäki-Kala