Artikkelit

Thinking Portfolion suoraviivaisuus vakuutti ohjelmistotalo QOCO Systemsin

Ohjelmistotalo QOCO Systems Oy toimii lentoalalla ICT-toimittajana. Nyt kasvava yritys on saanut Thinking Portfoliosta kaivattua yhteismitallisuutta ja struktuuria projektikokonaisuuden hallintaan.

Heli Kivisoja on ollut projektinvetäjänä etsimässä sopivaa ratkaisua. Kansainvälisten ja kotimaisten yritysten joukosta Thinking Portfolio valikoitui muutamasta syystä.

Vaikka Thinking Portfolion juuret ovat Suomessa, tuki ja koko palvelu on saatavilla myös englanniksi sekä muutamalla muulla kielellä – tämä oli ympäri maailmaa toimivalle QOCO Systemsille välttämätöntä.

Helillä oli Thinking Portfolion järjestelmästä jo ennestään hyviä kokemuksia:

-   Uskalsin suositella, että tämä on oikeasti hyvä järjestelmä, joka on helppo ottaa käyttöön. Tiesin kokemuksesta, että käyttöönottoprojektit ovat sujuvia ja että saisimme paljon tukea Thinking Portfolion ammattimaisilta konsulteilta”, Heli sanoo ja jatkaa, että lisäksi Thinking Portfoliolla on suoraviivaisempi ja selkeämpi järjestelmä kuin monella kilpailijalla.

 Järjestelmä koettiin heti joustavaksi ja hyvin asiakaskohtaisesti muokattavaksi.

-   Vaikka Thinking Portfoliolla on asiakkaina isoja organisaatioita ja pienempiä ketteriä toimijoita sekä kaikkea siltä väliltä, niin pystytte hyvin mukautumaan jokaisen asiakkaan toiveisiin, kuvailee Heli kokemuksiaan.


Onnistumiset kannustavat jatkokehittämiseen – seuraavana vuorossa on Riskisalkku

Thinking Portfolio on ollut helposti omaksuttavissa, ja ilman koulutuksiakin organisaatiossa on saatu juonesta hyvin kiinni.

Työkalu on tuonut helpotusta päivittäiseen työhön. Thinking Portfolioon on esimerkiksi rakennettu raporttityypit suoraan QOCO Systemsin asiakkaiden vaatimusten mukaan. Sen seurauksena eri PowerPointien, Excelien ja Wordien ylläpitoa ei enää tarvita, vaan raportit on saatu suoraan järjestelmään sisälle.

QOCO Systemsillä salkku on tuonut uudenlaisen näkyvyyden tulevaisuuden lisäksi myös aiemmin tehtyihin projekteihin. Salkkuun nimittäin vietiin kaikki historiatieto viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Johtoryhmältä on tullut palautetta, että on aivan mahtavaa saada kokonaiskäsitys siitä mitä yrityksessä tapahtuu ja on tapahtunut.

Projektisalkun käyttöönotto on innostanut jatkokehitykseen ja ideoita riittää. Seuraavaksi on vuorossa Thinking Portfolion Riskisalkun käyttöönotto.


Kirjoittaja:

Tyyne Taunila,

Marketing Specialist,

Thinking Portfolio