Artikkelit

Matti Haukasta PRY:n kunniajäsen

Projektialan konkari, Kumuran seniorikonsultti Matti Haukka on ollut järjestämässä 3PMO-tapahtumaa kymmenen kertaa ja kesäkuun 3PMO:ssa hänelle myönnettiin yhdistyksen kunniajäsenyys.

Haukan mukaan projektitoiminnan perusasiat ovat pysyneet ennallaan, mutta projektitoiminnasta on tullut yhä enemmän johtamisen asia. Alan konkari kommentoi, että projektit liittyvät koko organisaation johtamiseen, eivätkä kuulu vain projektipäällikön pöydälle.

Haukalla on monipuolinen kokemus projektitoiminnasta eri toimialoilla. Hän toimi alun perin laivanrakennusalalla, mutta perusti jo 1990 kahden yhtiökumppanin kanssa Projekti-Instituutin. Myöhemmin yritys alkoi käyttää liiketoiminnassa nimeä Adapro ja vuodenvaihteessa 2023 Adpro yhdistyi nykyisen pääomistajansa Kumuran kanssa. Yritys jatkaa Kumuran nimellä ja Matti Haukka työskentelee siellä osa-aikaisena seniorikonsulttina.

Projektinjohtamisen kehittäminen on ollut Haukalle luontainen alue tehdä töitä, ja hän on halunnut keskittyä siihen viime vuosina hallinnollisten tehtävien sijaan.

-          - Asiakastyö on ollut minulle todella tärkeää, sitä parhaiten osaan ja osaaminen on kehittynyt asiakkaiden kanssa. Olen ollut vuosien mittaan tekemisissä kaikkien toimialojen kanssa, niin investoivan teollisuuden, it-alan, julkisten toimijoiden kuin palvelualojenkin, Matti Haukka kertoo.

Haukka pohtii, että tietyt asiat eivät ole projektinjohtamisessa muuttuneet. Esimerkiksi kriittisen polun hallinta ja hyvä projektin suunnittelu ovat edelleen tärkeitä. Sen lisäksi projekteissa on viime vuosina kiinnitetty entistä enemmän huomiota ihmisiin.

Matti Haukka liittyi Projektitoimintayhdistykseen jo silloin, kun Projekti-Instituutti perustettiin. Hän hoiti myös yhdistyksen toiminnanjohtajan tehtäviä joitakin vuosia ja osallistui hallituksen kokouksiin, ja oli myöhemmin myös hallituksen jäsen. Hän toimi pitkään myös PMO SIG-ryhmän vetäjänä.

3PMO-tapahtuman puheenjohtajana Haukka toimi 10 vuotta, tapahtuman perustamisesta lähtien. Tapahtuma sai alkunsa, kun nähtiin tarve PMO-vastuuhenkilöiden ammatilliseen kouluttamiseen ja kokoontumiseen.

 

Lue lisää Projektimaailma-lehdestä.