Artikkelit

Projektiammattilaisen työkalupakissa on yhä tilaa! – digiloikkaa Matin ja Tepon kanssa

Korona on kurittanut meitä kaikkia kovakouraisesti. Jotain positiivista sen sijaan löytyy viruksen sivuvaikutuksista.

Yhdistystämme on vuosien varrella moitittu pääkaupunkikeskeisyydestä ja meiltä on peräänkuulutettu laajempaa tarjontaa digitaalisiin kanaviin. Parin hapuilevan ”teemawebinaarin” ja IPMA® sertifiointi-infojen lisäksi olemme pääosin tarjonneet tapahtumia ”kera kaffekupposen”, eli kutsumalla jäsenistöä tukikohtamme neljän seinän suojiin. Pandemia teki tästä kertaheitolla lopun.

Projektiammattilaiset ovat onneksemme ammattikunta, jonka työssä digivälineet ovat arkipäivää. Työskentely verkossa ja online-palvelujen hyödyntäminen ei jää siis kiinni yhdistyksen jäsenistön valmiuksista. Tavoitamme kaikki jäsenemme helposti sähköpostin ja online-kokousten avulla, …eli eipä sitten muuta kuin hommiin!

Jo ennen koronaa oli mielessäni pyörinyt ajatus teematilaisuuksien sarjasta, jonka viitekehykseksi tulisi IPMA*:n määrittelemät 29 keskeistä projektijohtamisen kompetenssia. Aiheella on houkuttelevan luonteva yhteys sekä ammattitaidon kehittämiseen että sen sertifiointiin. IPMA-kompetenssit ovat kaikille projektiammattilaisille tuttuja ja silti jokainen löytää niistä aina henkilökohtaistakin kehittymisen varaa. Kun vielä kumppanimme Adapron vanhemmat valtiomiehet, Matti ja Teppo, innostuivat ajatuksesta, niin Projektiammattilaisen työkalupakki oli enää toteuttamista vaille valmis.

Kotikeittiöstä A-studioon

Tuurilla vai taidolla? oli Projektipäivien teema vuonna 2019. Sattumaa tai ei, moni asia napsahti Työkalupakki-webinaarien konseptissa kohdilleen: Vakioajankohta, tunti torstaiaamuna; ammattimaiset materiaalit ja huippuasiantuntijat; kokeneen valmentajan ja projektiarkea pyörittävän ammattilaisen vuoropuhelu. Koko setti talteen ja katsottavaksi YouTubeen, pienesti provosoivia markkinointitekstejä.

Ja tärkein menestystekijä webinaarien suosion taustalla: Projektiammattilaiset ovat kiinnostuneita kehittämään omaa ammattitaitoaan, jonka keskeinen elementti on kokemus. Jäsenistöllämme on todella palava halu kehittyä ja kiinnostus ammentaa muiden ammattilaisten kokemuksista oppia ja täydentää omaa työkalupakkiaan.

Nälkä kasvaa syödessä. Kun kotikeittiön pöydän ääreen viritetty virtuaalistudio alkoi tuntua rutiinilta, saimme Adapron porukan kanssa päähämme ponnistaa kohti oikeaa ”studioglamouria”. Kun syksyllä heräsi toiveita normaaliin paluusta, rohkenimme mekin kokoontua samaan koppiin ja ottaa fiinimpää tekniikkaa avuksi. PRY:n kotipesästä, Innopolista, löytyi tarpeeksi värikkäästi sisustettu studio-neukkari, jossa viimeisimmät webinaarit on verkkoon puserrettu. Kevään kotikeittiön ”puhuvista päistä” on nyt ponnistettu melkoinen loikka kohti ”A-studiomaista” toteutustapaa, joka sai myös webinaarien osallistujien yksimielisen kannatuksen.

Yhteinen digiloikka

Työkalujen kerääminen Projektiammattilaisen työkalupakkiin on ollut todella virkistävää vaihtelua koronakauden keskellä. Samalla on tullut huima määrä oppia webinaarien järjestämisestä ja erilaisten online-välineiden soveltamisesta.

On erityisen palkitsevaa saada webinaareihin mukaan kerta toisensa jälkeen satapäinen osallistujaporukka! Kunnian viitta Työkalupakin kiinnostavasta sisällöstä ja sujuvasta valmistelusta aina huippulaadukkaisiin esitysmateriaaleihin kuuluu Adapron kokeneille studioisännille ja webinaarien asiantuntijavieraille. Kiitos kaikille avusta ja mahtavasta mahdollisuudesta digiloikkaan yhdessä teidän kanssanne!

Myös Projektiammattilaisten YouTube-kanava on webinaaritallenteiden myötä herännyt uudelleen henkiin. Työkalupakki-webinaarisarjan ensimmäinen tuotantokausi on jo kokonaisuudessaan katsottavissa siellä ;) ja jatkoa seuraa, vaikka rokote jo onkin terveyssisarten kourassa. Pysykäähän kanavalla!


*International Project Management Association


INFO:

PRY Proudly presents: Projektiammattilaisen työkalupakki, 1. tuotantokausi 4/2020 – 11/2020

Pääosissa:
Team Adapro: Teppo Nurminen, Matti Haukka, Markku Aarni, Virpi Elers, Mika Purola

Special Quest Stars:
Elina Glad, Tuomo Lindstedt, Annina Laaksonen, Arto Kylmänen, Sari Stenman, Tuomo Koskenvaara, Katja Siekkeli, Teppo Parsama

Liveyleisöä vuonna 2020 jo yhteensä 1 350!

Projektiammattilaisten Youtube-kanavalta löytyvät seuraavat Työkalupakki-webinaarit:

  1. Leadership in Action
  2. Risk Happens!
  3. Change is Gonna Come!
  4. I’m Gonna Make an Offer You Can’t Refuse!
  5. PMO – Perustetaanpa Projektitoimisto!
  6. PMO – Perustetaanpa Projektitoimisto! osa 2
  7. Projektipäällikkö uuden haasteen edessä: Uusi projekti, uusi työ
  8. Kompastellen kohti ketteryyttä?
  9. Liiketoimintaomistajan rooli projektissa
  10. Omistajien vapaaottelu vai yhtäköyttäyhdistyksen kokous?!




Teksti: Joxi Kaaja, Projektiammattilaiset ry.