Artikkelit

Projektiammattilaiset ry rakentaa sertifiointiin kumppaniverkostoa

Kaupalliset projektialan koulutukset ja IPMA®-sertifiointi on pitkään pidetty erillään Suomessa. Muissa IPMA®-jäsenyhdistyksissä ympäri maailman on tehty läheistä yhteistyötä koulutusorganisaatioiden kanssa ja se on tuottanut hyviä tuloksia. Syksyn 2021 aikana Projektiammattilaiset ry on kehittänyt oman kumppanuusmallin ja kumppanuudesta kiinnostuneita organisaatioita on ollut useita.

Mitä sertifiointikumppanuus tarkoittaa?

Sertifiointiprosessi on jatkossakin tiukasti erillinen kumppanin tarjoamasta koulutuksesta, mutta sertifiointikumppani voi liittää koulutuksen perään normaalin IPMA® Level C- tai D-sertifioinnin, jonka toteuttavat IPMA:n hyväksymät arvioitsijat. Kumppanin asiakas voi siten ostaa koulutuksen ja IPMA®-sertifioinnin ”yhden luukun”-periaatteella.

IPMA REG -sertifiointi takaa laadun

Kumppanuusmallissa on laatukriteerinä IPMA REG -sertifiointi. Tätä erilaisten alan kurssien sertifiointia toteutetaan jo useissa IPMA:n jäsenyhdistyksissä ja maailmanlaajuisesti IPMA REG -sertifikaatti on myönnetty yli sadalle kurssille tai valmennukselle.

IPMA® on uudistanut viime vuosina REG-sertifiointia voimakkaasti. IPMA REG -sertifikaattia voi hakea niin kaupalliset toimijat omille koulutuksille (Training) kuin erilaiset viralliset koulutusinstituutiot omille koulutuksilleen (Education). Kurssit (Course) ovat alle 60 lähiopetustunnin kokonaisuuksia. Ohjelmat (Programme) ovat pidempiä yli 60 lähiopetustunnin kokonaisuuksia. IPMA REG-järjestelmässä lähiopetusta voidaan toteuttaa paikan päällä, kasvokkain tai verkkokoulutuksen ja etäopetuksen muodossa.

Lisätietoja IPMA REG -sertifikaatista: reg.ipma.world
 

Verona Consulting Oy on ensimmäinen sertifiointikumppani

Projektiammattilaiset ry:n toimitusjohtaja Timo Saros onnittelee Verona Consulting Oy:n Senior Partner Jori Kososta sopimuksen allekirjoituksesta. Kuva: Projektiammattilaiset ry

Verona Consulting Oy (ent. Talent Vectia) rekisteröi vuonna 2019 ”Project Excellence Education Program” -valmennuksensa. Siten heillä oli mahdollisuus solmia nopeasti sertifiointikumppanuussopimus.

- Olemme olleet jo vuosia edelläkävijä, markkinamuokkaaja ja alaa uudistava konsultointi- ja valmennusyhtiö. Tämä yhteistyö ja valmennusratkaisumme varmistavat asiakkaillemme laadukkaan ja joustavan mallin toteuttaa henkilösertifikaatti sekä IPMA REG -ohjelman kautta nostaa osallistujien osaamista uudelle tasolle, kertoo Senior Partner Jori Kosonen Verona Consulting Oy:stä.

- Sertifiointikumppanuus lähentää yhteistyötä ohjelmaan mukaan lähteneiden kanssa. Samalla IPMA REG -sertifikaatti nostaa koulutusten arvostusta. Rekisteröinnin kautta tunnemme kurssien sisällön ja voimme suositella niitä laadukkaina. Näemme kumppanuuden win-win-yhteistyönä. Kumppanin arvostus nousee ja yhteistyöllä tietoisuus IPMA®-sertifioinnista kasvaa., toteaa PRY:n toimitusjohtaja Timo Saros.

Sertifiointikumppanuus on kaikille avoin mahdollisuus

Projektiammattilaiset ry tarjoaa sertifiointikumppanuutta kaikille organisaatioille, julkisille tai yksityisille, jotka täyttävät IPMA REG® -laatukriteerit. Lisätietoja kumppanuudesta on tulossa lähiaikoina Projektiammattilaisten sertifiointisivuille.

 

Kirjoittaja: Timo Saros, Projektiammattilaiset ry:n toimitusjohtaja