Artikkelit

Projektien täyteinen maailma

Hannu Malkamäki, Projektiammattilaiset ry:n hallituksen uusi jäsen, on rautainen projektijohtamisen ammattilainen. Hänen vaiheikas työuransa on johdattanut hänet Oikeusrekisterikeskukseen, jossa hän toimii projektipäällikkönä. Tutustutaan uuteen hallituksen jäseneen hänen omin sanoin.

Toimintamme on jatkuvaa kehittämistä ja projektointia. Meillä kaikilla on henkilökohtaisia projekteja, työelämän projekteja, projekteja, joissa toimimme projektien vetäjinä ja projekteja, joihin toteuttajina osallistumme. Asetamme elämässämme asioille tavoitteita ja lähdemme niitä sitten viemään eteenpäin.  

Olen Hannu Malkamäki ja työaikani kuluu valtion virkamiehenä Oikeusrekisterikeskuksessa. Virkanimikkeeni on projektipäällikkö ja tehtävässäni vastaan oikeushallinnon it-projektien onnistumisista projektitoimiston vetäjänä. Vastuualueelleni kuuluu hallinnonalan it-projektitoiminta sisältäen mm. toimintamallin kehittämisen, projektitaloudesta huolehtimisen, salkkutoiminnan sekä ulkoisten projektipäälliköiden ohjaamisen. Olen toiminut tässä tehtävässä hieman yli 2 vuotta. Virkamiesuraa Oikeusrekisterikeskuksessa minulla on takanani nyt kaikkiaan viitisen vuotta. Ennen Oikeusrekisterikeskukselle siirtymistäni toimin 14 vuotta projektikonsultoinnin yrittäjänä ja projektipäällikkönä useissa eri asiakastoimeksiannoissa eri toimialoilla niin kotimaassa kuin ulkomailla. IT-projektitoiminnasta minulla on kaikkiaan yli 25 vuoden kokemus projekti- ja kehitystoiminnan sekä ohjelmistokehittämisen puolelta, joissa olen ollut mukana ideoimassa ja käynnistämässä mm. erilaisia digitaalisia palveluita. Projektikokemusta minulle on kertynyt muiden tehtävien kautta myös mm. rakentamisen puolelta. 

Ideointi ja asioiden käynnistäminen on vahvuuteni. PRY:n hallituksen jäsenenä haluan edistää julkishallinnon projektityötä. Uskon, että tähän on hyvät mahdollisuudet tuomalla mm. oikeat ihmiset keskustelemaan ja löytämään eteenpäin vieviä ratkaisuja projektitoiminnan käytännön jokapäiväisiin haasteisiin ja kehittämisasioihin. Tärkeää on, että ymmärrämme organisaatioissamme projektityön merkityksen kehittämisen ja muutoksen edistämisen moottorina - toimintamme on jatkuvaa kehittämistä ja projektointia!  

Henkilökohtaisista projekteista intohimoisimmat minulla liittyvät omaan kotiini Hattulassa, musiikkiin ja musiikin tekemiseen sekä moottoripyöräilyyn.