Artikkelit

PRY 45 vuotta - eikä suotta!

Juhlavuoden kunniaksi herkistyin muistelemaan hetkiä ja tapahtumia vuosien varrelta. Olen saanut olla vuosia PRY toiminnassa mukana ja mieleenpainuvia hetkiä on ollut lukuisia. Vuosien varrella muutamat asiat ja tapahtumat ovat erityisesti jääneet päällimmäisinä mieleen.

Merkittävä virstanpylväs yhdistykselle on ollut vahva kansainvälistyminen. Kun tulin mukaan yhdistyksen toimintaan nimemme oli vielä Projektitoimintayhdistys. Tuolloin osallistuin pohjoismaisten IPMA:n jäsenmaiden yhteistapahtumaan, Nordnet kongressiin ensimmäistä kertaa. Onnistuneessa tapahtumassa oli ilo ja ylpeys edustaa Suomea tapahtuman järjestäjänä. Yhdistyksen nimen muututtua Projektiyhdistykseksi toiminta onnistui imaisemaan minut mukaan todelliseksi aktiiviksi ja mukaan hallitustoimintaan. Toimiminen hallituksessa on ollut kiinteää, työteliästä, mutta niin antoisaa.

 

Kun meistä tuli Projektiammattilaisia, minua kiinnosti eniten yhdistyksen tulevaisuus ja sen rakentaminen. Tänään me rakennamme yhdistykselle uutta ketterää strategiaa, jonka avulla otamme tämän päivän ja tulevaisuuden trendit haltuumme samaan aikaan, kun huomioimme tämän päivän realiteetit.

 

Mikä sitten on se virike tai motiivi, minkä vuoksi iso joukko vuodesta toiseen kokee yhdistyksen toiminnan niin merkitykselliseksi, että sankoin joukoin osallistuu toimintaan. Vastaus löytynee aivan jokaisen yksilön omista tarpeista.  Yhdistyksen toiminnan piirissä on aina ja joka kerta mahdollisuus tavata upeita ihmisiä, erilaisuutta, monitahoista ammattitaitoa, osaamista ja luovaa ajattelua. Jokainen kohtaaminen tuo tullessaan hyvää mieltä ja innostusta ja toiminnan piiristä on löytynyt myös hyviä ystäviä. Itselleni yhteenkuuluvaisuuden tunne ja itsensä kehittäminen ovat olleet niitä merkittävimpiä motivaattoreita. Mutta tärkeimpänä kuitenkin TE Ihmiset.

 

Minulla on vahva tunne siitä, että uudistuminen tulee näkymään tekemisessämme tulevaisuudessa. Uudistuksista mainittakoon Young Crew toimintamme viriäminen uudelleen vuosien jälkeen.  Lisäksi iso askel on otettu pitkän tauon jälkeen myös kansainvälisessä toiminnassa; olemme ensimmäistä kertaa vuosiin neljän kandidaatin voimin ehdolla IPMA:n erilaisiin luottamustehtäviin ja Nordnet – toiminta on jälleen virinnyt. Vaikka olemme pieni maa, meillä voi olla vaikutusvaltaa. IPMA:n jäsenmaana vahvempia kuin koskaan.

 

Uusia käänteitä ja uusiutumista tulemme näkemään roppakaupalla! Sitä on ilo todistaa.

 

Hyvää alkavaa syyskautta kaikille yhdistyksen jäsenille!

 




Taina Rämö-Korpinen
hallituksen puheenjohtaja