Artikkelit

Toimitusjohtajan terveiset

Anna-Maria Mäkelä aloitti PRY:n toimitusjohtajana 1.4.2022. Ensimmäinen kuukausi pestissä on ollut vauhdikas, mutta pikku hiljaa aletaan päästä toimiston arkeen kiinni. Tässä vähän hänen kuulumisiaan ensimmäisen kuukauden jälkeen.

Huhtikuu on vaihtunut toukokuuksi ja kesä alkaa jo antaa ensimmäisiä merkkejään luontoon. Ensimmäinen kuukausi Projektiammattilaisten toimitusjohtajana on mennyt nopeasti; olen saanut tutustua uusiin ihmisiin, oppinut uutta Projektiammattilaisten toiminnasta ja saanut Timolta tehokkaan perehdytyksen toimintaan. Kiitän Timoa tästä keväästä ja toivotan myötätuulisia eläkepäiviä ja kesää!

Emme menetä Timoa kuitenkaan kokonaan vaan hän jatkaa IPMA sertifioinnin parissa tästä eteenkin päin. Ensi vuonna sertifiointitoiminta Suomessa täyttää 25 vuotta. Tämä on merkittävä virstanpylväs. Onhan sertifioinnista kehittynyt merkittävä osa yhdistyksen toimintaa ja toimeentuloakin. Sertifioinnin arvioitsijat ja johtoryhmä tekevät merkittävää ja arvokasta työtä projektiammattilaisten mahdollistamalla ja tukemalla yhdistyksen yhtä tärkeimmistä tavoitteista ”autamme jäseniämme kehittymään projektiammattilaisina” ja ”parannamme projektitoiminnan johtamista, tuloksellisuutta ja arvostusta”.  

Projektiammattilaisten hallitus on päättänyt uudistaa ja terävöittää yhdistyksen strategiaa vuoteen 2025. Visiomme on tällä hetkellä olla yhteiskunnallinen vaikuttaja, kilpailukyvyn vahvistaja, jolta kysytään mielipidettä ja näkemystä. Mitkä askeleet ja tekemiset johtavat kohti vision toteutumista? Mihin haluamme keskittyä tulevaisuudessa? Maailma muuttuu, meidänkin tulee uudistua palvelemaan jäseniämme entistä paremmin. Lisäksi hallitus on perustanut useita muitakin työryhmiä tavoitteiden toteutumisen tueksi. Yksi merkittävimmistä tavoitteista on nuorten projektiammattilaisten YC -toiminnan uudelleen käynnistyminen. Näihin teemoihin palataan tämän vuoden aikana mm. jäsenkirjeissä.

Meitä kaikkia koetellut korona-aika näyttäisi olevan väistymässä. Tuntuu hyvältä, että pääsemme taas tapaamaan kasvotusten tapahtumissamme. 3PMO -päivät Tampereella kesäkuussa ja Projektipäivät lokakuulla sekä taas starttiin päässeet aluetapahtumat, kuten aamiaistilaisuus Turussa tässä toukokuulla, ovat saaneet liikkeelle sekä jäseniämme, yhteistyökumppaneitamme, asiasta kiinnostuneita ja myös luennoitsijoita ja aiheiden alustajia.  Osallistujia on ns. entiseen malliin tulossa mukaan! Vielä ehtii ilmoittautumaan kaikkiin näihin tilaisuuksiin. Näiden live-tapahtumien rinnalle on tilausta suosituiksi osoittautuneet webinaarimme. Webinaareissa on ollut runsaasti osallistujia ja aiheet ja puhujat ovat olleet alan parhaimmistoa.

Aurinkoisia toukokuun päiviä kaikille. Tavataan tapahtumissamme eri puolilla Suomea.

 

-Anna-Maria