Artikkelit

Turun projektiaamiainen 2022 keräsi yhteen yli 80 projektiammattilaista

Ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen pääsimme järjestämään täysin paikan päällä järjestettävän tapahtuman Turussa. Yli 80 projektiammattilaista uhmasi perjantai 13. päivää ja saapui paikan päälle Turun Vierailu- ja innovaatiokeskus Jokeen Projektiaamiaiselle.

Turun Projektiaamiainen järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Vuosina 2017 ja 2019 aiemmin pidetyt tilaisuudet saivat viimein jatkoa pitkän koronatauon jälkeen. Ehkäpä nyt voidaankin alkaa jo puhua perinteestä, kun toivottavasti tapahtumien järjestäminen on jälleen mahdollista.

Aamiaistilaisuuden arkkitehteina toimii perinteisesti opiskelijaryhmä Turun ammattikorkeakoulun, ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, Projektijohtamisen koulutusohjelmasta. He ovat rakentaneet tilaisuuden alusta loppuun, hankkineet sille sponsoreita ja toteuttaneet tapahtuman harjoitustyönä, osana opintojaan. Opiskelijaryhmään kuului neljä Projo-opiskelijaa Olavi Savolainen, Laura Kokkonen, Rita Koivisto ja Tuija Nikkanen. Opiskelijaryhmää mukana tukemassa ovat olleet koko projektin ajan Turun Ammattikorkeakoulu, Projektiammattilaiset ry sekä Turun PM Club.

-        - Oli todella hienoa olla mukana tekemässä konkreettista tapahtumaa ja ennen kaikkea päästä laajentamaan omaa verkostoaan projektin aikana, kertoo Olavi Savolainen tapahtuman jälkeen.



Teema tämän vuoden tapahtumassa oli ”Kestävä kehitys projektityön kannalta”. Kaikki puheenvuorot lähestyivät tilaisuuden teemaa eri näkökulmista, mikä mahdollisti monipuolisen annin osallistujille. Lauteet lämmitteli Turun AMK:n Projektijohtamisen koulutusohjelman ”rakennusmestari”, Teppo Neuvonen, jolle oli suotu tilaisuuden aloituspuheenvuoro. Neuvonen on ollut alusta asti mukana ideoimassa myös Projektiaamiaiskonseptia ja tekee edelleen tiivistä yhteistyötä opiskelijaryhmien kanssa.

Meyer Turun ohjelmajohtaja Ilkka Rytkölä nousi puolestaan salin seinälle ja esitteli valkokankaan välityksellä Maarianhaminasta käsin, kuinka projektinhallintaa on lähdetty toteuttamaan matkalla ilmastoneutraaliin risteilyalukseen. NEcOLEAP-ohjelma on Suomen meriteollisuuden kaikkien aikojen suurin kehitysohjelma!
Vastuullisen rakentamisen puolesta puhumassa oli Suomen yliopistokiinteistöjen Taro Malinen, joka esitteli case-tapauksenaan Turun yliopiston uusimman rakennuksen, vuonna 2021 valmistuneen, Aurumin. Lopuksi Hanna Nurmi Orionilta esitteli opinnäytetyötään, jossa hän tutki, millaisia hyötyjä vastuullisesta projektijohtamisesta on saavutettavissa.

Osallistujilta kerätyn palautteen perusteella Projektiaamiaisen kaltaista verkostoitumistilaisuutta on selvästi kaivattu pandemian aikana ja oli upeaa, että viimein sen järjestäminen oli mahdollista. Vielä kerran isot kiitokset tapahtuman projektiryhmälle, PM Club Turulle, tapahtuman sponsoreille sekä kaikille osallistujille. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista.

Nähdään jälleen Projektiaamiaisella kahden vuoden päästä! (tai ehkäpä jo ensi vuonna…)

Teksti: Jonna Vuorenpää

Kuvat: Jonna Vuorenpää & Jouko Kaaja