Artikkelit

Uusi CCT-sertifikaatti konsultoinnin ja koulutuksen laatutakeena

IPMA®-sertifionti on projektiammattilaisten keskuudessa suosittu ja arvostettu osoitus osaamisesta ja kokemuksesta. Tähän asti sertifioinnin vaatimukset ovat käytännössä sulkeneet kouluttajat ja konsultit sertifioinnin ulkopuolelle. Vaan ei enää! IPMA:n sertifikaattiperheeseen on lanseerattu odotettu uutuus, IPMA CCT-sertifikaatti. CCT-lyhenne tulee sanoista Consultants, Coaches and Trainers.


Projektijohtamisen konsulteille ja kouluttajille oma IPMA®-sertifiointi

Tätä on kaivattu – projektijohtamisessa kokemus on hyvin keskeinen osa-alue kompetenssissa. Uskallamme väittää, että kokemus näyttelee vieläkin merkittävämpää osaa projektijohtamisen konsultoinnissa ja kouluttamisessa. Palkkaahan asiakas konsultin avukseen usein nimenomaan saadakseen käyttöönsä kokemusta käsillä olevan haasteensa ratkaisemiseksi.

Projektiammattilaisten keskeisin tavoite on projektijohtamisen osaamisen ja arvostuksen nostaminen. Kouluttajat ja konsultit tekevät erittäin tärkeää työtä juuri näiden tavoitteiden eteen. Mielestämme on oikeus ja kohtuus, että myös heidän on mahdollista osoittaa oma kansainvälisen mittariston mukainen pätevyytensä omille asiakkailleen.

Samoin on hyvä, että koulutuksen ja konsultoinnin asiakaskunta saa CCT-sertifikaateista käyttöönsä luotettavan valintakriteerin miettiessään henkilötasolla kenen kanssa kannattaa ryhtyä yhteistyöhön. IPMA CCT-sertifikaatti on kiistaton tapa todentaa sekä kokemus että konsultoinnissa ja kouluttamisessa tarvittavat muut kompetenssit ja ominaisuudet

Projektiammattilaiset haluaa tarjota yhdistyksen toiminnan ja tavoitteiden kannalta kullanarvoiselle sidosryhmälle mahdollisuuden osoittaa ammatillinen pätevyytensä. Projektiammattilaiset on ensimmäisten IPMA-yhdistysten joukossa käynnistämässä CCT-sertifiointia. yhdistyksen toiminnassa on aktiivisesti mukana monta erittäin kokenutta kouluttajaa ja konsulttia, joille CCT-sertifikaatin suorittaminen antaa mahdollisuuden ansaitusti erottua alalla edukseen kilpailijoistaan.

IPMA® määrittelee kokemusvaatimukset A, B ja C -tasoilla seuraavasti. Grafiikka: Aki Latvanne

Kenelle CCT-sertifiointi on tarkoitettu?

Uusi CCT noudattaa tuttua IPMA:n kokemusperustaista jakoa.

A-tasolla olet johtanut strategisesti vaikuttavien konsultointi-, valmennus- tai koulutuspalvelujen kehittämistä ja toimittamista. Sinulla on osoittaa viimeisen kahdeksan (8) kalenterivuoden aikana vähintään viiden (5) vuoden ajalta, yhteensä 1 500 tuntia työskentelyä kyseisessä roolissa.

B-tasolla olet johtanut käytännön tason konsultointi-, valmennus- tai koulutusohjelmien kehittämistä ja toimittamista. Sinulla on osoittaa viimeisen viiden (5) kalenterivuoden aikana vähintään kolmen (3) vuoden ajalta, yhteensä 1 000 tuntia työskentelyä kyseisessä roolissa.

C-tasolla olet vastannut valmiiden konsultointi-, valmennus- tai koulutuspalvelujen toimittamisesta tai tuesta, joilla on ollut vaikutus yksilöiden, tiimien tai organisaatioiden ammatilliseen kehitykseen. Viimeisen kolmen (3) kalenterivuoden ja vähintään kuuden (6) kuukauden aikana olet työskennellyt yhteensä 500 tuntia kyseisessä roolissa.

Esimerkkinä B-tason arviointiprosessi. Grafiikka: Aki Latvanne

Ensimmäiset CCT-kandidaatit ovat jo hakeneet sertifikaattia

Ensimmäiset suomalaiset A-tason CCT-kandidaatit ovat jo hyvässä vauhdissa ahertamassa sertifioinnin kirjallisia kotitehtäviään: päivittämässä omia konsultointi-CV:-tään ja kirjoittamassa sertifioinnissa vaadittavia asiakascasekuvauksia arvioitsijoiden tutkittaviksi.


Kirjoittaja on Projektiammattilaiset ry:n toimitusjohtaja Timo Saros.
Saros Timo








Jos sinua kiinnostaa CCT-sertifiointi, ota yhteyttä

Mikäli haluat nousta IPMA®-sertifioitujen konsulttien kaartiin, ota yhteyttä Projektiammattilaiset ry:n sertifiointiin. Kerromme mielellämme lisää CCT-sertifioinnista ja siitä, mikä sertifikaattitaso sopii sinun tilanteeseesi.