Artikkelit

Vuoden 2021 IPMA® Project Management Championship Suomen voittaja on selvillä

IPMA® Project Management Championship, eli PMC, -kilpailun Suomen paikallisfinaali saatiin maaliin 28.5. Voiton ja paikkansa kansainvälisessä kilpailussa varmisti Team Rainbow -joukkue Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Joukkueeseen kuuluvat Diana Codilla, Olli-Pekka Kaleva ja Tiia Virtanen.

PMC on korkeakouluopiskelijoille suunnattu kansainvälinen projektinhallintakilpailu, jossa paikalliset joukkueen kisaavat ensin toisiaan vastaan ja sitten kansainvälisellä areenalla muiden maiden paikallisten voittajien kanssa lopullisesta voitosta. Kilpailulla halutaan edistää verkostoitumista nuorten projektiosaajien välillä sekä lisätä vuorovaikutusta oppilaitosten ja yritysmaailman välillä. Suomen karsintakierrokselle osallistui joukkueita neljästä oppilaitoksesta.

Voittajajoukkue Team Rainbow sai tuomariston pisteet varmalla ja ammattimaisella esiintymisellään. He keräsivät kiitosta realistisesta ja systemaattisesta lähestymisestään, hyvistä tiimi- ja ryhmätyötaidoistaan sekä kattavasta suunnitelmasta ja projektinhallinnasta. Ennen kaikkea voittojoukkueen toimiva ryhmätyö vakuutti tuomariston.

Voittajajoukkue kommentoi kilpailua ja voittoaan hyvällä tavalla jännittäväksi. Diana Codilla ei saanut jännitykseltään nukuttua: ”Olin innoissani kilpailusta enkä saanut edellisenä yönä nukkunut kunnolla”. Tiia Virtanen puolestaan piti kilpailu erittäin tärkeänä oman uransa kannalta. Uran vaihtajana hänelle kilpailu edusti muutakin kuin osallistumista kisaan:

Tämä oli tärkeä paikka saada kokemusta ja varmuutta omaan uravalintaan. Tuntuu hyvältä olla voittaja!

Tuomaristo puolestaan pohti kilpailun aikana sekä joukkueiden organisoitumista että sitä, kuinka joukkueet näyttivät aloittavan kilpailuprojektin suunnittelun yksityiskohdista eikä isommasta kuvasta kuten olisi olettanut. Lopulta voittajatiimi kuitenkin vakuutti tuomariston kyvyistään. Tuomariston jäsen Sina Moradi kommentoi: ”Muita parempi ryhmätyö ja systemaattisempi lähestyminen tehtävään olivat merkittäviä menestystekijöitä voittajien esityksessä.

Vielä jaksoi loppupäivästä hymyilyttää, kuvassa kaikki päivän osallistujat.
Seuraavaksi voittajilla on edessä valmistautuminen kansainväliseen kisaan, joka pidetään tänä vuonna poikkeusolojen vuoksi hybriditapahtumana. Mm. Suomen joukkue ei matkusta paikan päälle vaan osallistuu kilpailuun virtuaalisesti. Myös Suomen osakilpailu pidettiin poikkeusolojen takia täysin verkossa, jo toistamiseen. Kansainvälinen finaali pidetään Belgradissa Serbiassa syyskuun 10.–12. ja tosiaan toteutetaan hybridinä eli osa kisaajista osallistuu paikan päällä, osa etänä. Tänä vuonna kansainväliseen kilpailuun liittyy myös projektinhallinta-workshop, johon kaikki osallistujajoukkueet ovat tervetulleita, huolimatta sijoituksestaan paikallisissa osakilpailuissa.



PMC-kilpailu on alun perin ideoitu ja kehitetty Suomessa. Kisan taustalla ovat Projektiammattilaiset ry:n Young Crew (silloin Projektiyhdistys ry). Kilpailu on myöhemmin kasvanut IPMA:n kansainväliseksi nuorten korkeakouluopiskelijoiden suurkilpailuksi. Tämän vuoden Suomen paikalliskilpailun vetäjinä toimivat uuden Young Crew Finlandin osaava nuorten projektiammattilaisten johtoryhmä.

IPMA® International Project Management Association on kansainvälinen projektialan yhdistys, joka toimii kattojärjestönä kansallisille projektiyhdistyksille ympäri maailmaa. Se on voittoa tavoittelematon ja riippumaton organisaatio, johon kuuluu jäsenyhdistyksiä yli 70 eri maasta ja reilut 150 000 jäsentä.

 

Lisätiedot PMC-kilpailusta: Sina Moradi​, Project Manager​, 040 2519 437​, yc@pry.fi

Read the article in English.

Mediatiedote


Teksti: Else Halttunen, Projektiammattilaiset ry

Kuvat: Projektiammattilaiset ry