Artikkelit

Yhdistyksen jäsen Finavia on voittanut tietomallinnuksen Tekla BIM Awards -palkinnon

Lentoasemayhtiö Finavia on voittanut yhdessä sen allianssikumppaneiden kanssa Suomen ja Baltian Tekla Building Information Modeling (BIM) Awards -kilpailun.

Vuosittain järjestettävässä BIM Awards -kilpailussa palkitaan vaikuttavimmat tietomallipohjaiset rakennushankkeet, joissa käytetään Tekla-ohjelmistoja. Parhaimmat projektit lähetetään kansainväliseen Tekla Global BIM Awards -kilpailuun.

Palkinto Finavialle tuli Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennushankkeen tietomallinnukselle. Terminaali 2:n allianssiin kuuluvat Finavia, SRV, Arkkitehtitoimisto ALA Oy, Arkkitehtitoimisto HKP Oy ja Ramboll Finland Oy. Tietomallikoordinoinnista on vastannut Gravicon Oy. Vaihtoliikenteen kapasiteetin kasvattamisen projekteissa ovat tietomallein suunnittelua ja rakentamista edistäneet PES-Arkkitehdit, Sweco Rakennetekniikka, Granlund, Sitowise, Sipti ja Gravicon.

Asiasta uutisoi Osto&Logistiikka (alkuperäiseen uutiseen). Finavia tiedotti palkinnosta 17.6.

Olemme allianssikumppaniemme kanssa hyödyntäneet uusinta teknologiaa Helsinki-Vantaan kehitysohjelman suunnitteluvaiheesta alkaen. Tietomallinnus on ollut keskeinen osa lentoaseman laajennuksen suunnittelua, vuorovaikutusta ja tilojen ja palvelujen käyttöönottoa", sanoo tiedotteessa Finavian tekniikasta vastaava johtaja Henri Hansson.


Kirjoitimme printtilehdessämme Projektitoiminta 2/2020 terminaalihankkeen projektipäällikön Tuomo Lindstedtin urapolusta. Lue näköislehti täältä:PT 2 2020 (pdf) (25.1 MB)



Alkuperäinen teksti: Esko Lukkari, Osto&Logistiikka
Kuva: Finavia