Artikkelit

Yhteisöllisyyden merkitys ja työhyvinvoinnin vaaliminen korostuvat projektipäälliköiden arjessa

Projektipäällikön rooli ja siihen kohdistetut odotukset ovat muuttuneet vuosien varrella siinä missä käytössä olevat työkalutkin. Nykyisin substanssiosaamisen ja niin sanotun “numerojohtamisen” ohella edellytetään kasvavassa määrin ihmisläheisempää johtamisotetta; kykyä luoda psykologisen turvallisuuden ilmapiiri ja valmiutta tarkkailla tiimiläisten henkisten voimavarojen riittävyyttä sekä työmäärien kuormittavuutta. Muutossuunta on selvästi tunnistettu, joten uusien työelämän normien rakentumisesta ja osaamisvaatimusten monipuolistumisesta herää runsaasti kysymyksiä. Vastauksia näihin kysymyksiin olemme lähteneet etsimään Solitalla tänä keväänä järjestettyjen projektipäälliköille suunnattujen tapahtumien avulla.

Toukokuussa Solita julkaisi sisäisen osaamisyhteisömme koostaman Project Lead Manifeston afterwork-henkisessä verkostoitumistilaisuudessa. Project Lead Manifesto on Solitan sisäisen osaamisyhteisön koostama julkilausuma, joka toimii ohjenuorana ja arvopohjana Project Lead -rooleissa työskenteleville. Ulospäin se puolestaan kuvaa niitä arvoja, joiden pohjalta me Solitalla toimimme niin sisäisissä projekteissa kuin asiakastyössäkin. Esittelyn lisäksi rennon iltatapahtuman yhteydessä käsiteltiin monipuolisesti hyvinvointiteemaa, erityisesti projektipäällikön sekä projektitiimeissä työskentelyn näkökulmasta. Pääset lukemaan manifeston syntytarinasta tarkemmin sivustoiltamme.  

Pirkanmaalla Solita on puolestaan ollut ideoimassa sekä perustamassa paikallista projektipäällikkö-yhteisöä yhdessä Goforen kanssa. LinkedIn -yhteisön perustamisen ohella organisoimme ensimmäisen live-tapaamisen Tampereella toukokuussa. Yhteisön perustaminen taustalla oli tunnistettu tarve tarjota kohtaamisia, tapahtumia ja ammattitaidon kehittämistä ajankohtaisista teemoista projektipäällikkö -roolissa työskenteleville tai aiheesta kiinnostuneille tahoille.   

Verkostoitumisen ohella tapahtumat ovat olleet väylä projektipäälliköiden ammatti-identiteetin nostattamisen ja näkyvämmäksi tekemiseen. Näemme, että projektipäällikkö on oikea ammatti, joka vaatii vahvaa ammattiosaamista ja nähdään tulevaisuudessakin roolina, joka osaltaan mahdollistaa onnistuneet projektit, hyvinvoivat projektitiimiläiset ja tyytyväisen asiakkaan. 

Projektipäälliköille suunnattuja verkostoitumistapahtumia on tällä hetkellä verrattain vähän ja pyrimmekin jatkossa aktiivisesti kehittämään ammattiyhteisöä, jossa jakaa ajatuksia ja oppeja epämuodollisella foorumilla. Haluamme tarjota mahdollisuuksia keskustella ajankohtaisista työelämän teemoista sekä tarjota vertaistukea myös arkisiin projektipäällikköroolin haasteisiin.

Seuraavat tapahtumat ovat suunnitteilla jo syksylle ja löydät niistä lisätietoja Solitan sivustoilta: https://www.solita.fi/insights/?view=events 


Kirjoittajat:

Pii Honkaniemi, Eija Saarenpaa 

Solita